popcorn

aka jorn | maastricht, nl

'GRAB YOUR CANS AND HIT THE STREETS, I'M OUT FOR FAME" "I'M WRITIN MY NAME, IN GRAFFITI ON THE WALL'

- quote van krs one - out for fame

Hoe ben je in de wereld van graffiti gekomen?

Zo’n tien jaar geleden werd mijn aandacht gegrepen door cartoon achtige stickers overal op mijn weg naar Maastricht. Met mijn eigen stickers die ik hierbij plakte ontstond er een gesprek en sloot ik mij aan bij een crew. Sindsdien reizen de stickers altijd met mij mee. Stencils van oude games en cartoons brachten mij verder in de graffiti wereld. De laatste jaren zijn dit voornamelijk eigen characters en opdrachten.

Wie is jouw favoriete graffiti artiest?

Delta is één van mijn favoriete artiesten. Net als Delta heb ik een bouwkundige achtergrond en vind ik het mooi om te zien hoe hij hiermee zijn stijl heeft ontwikkeld. De gelaagdheid en diepgang spreekt mij erg aan. Een ander is Keith Haring. Mooi om te zien hoe hij met zijn iconische cartoons complete verhalen kon vertellen in een enkel beeld.

Wat is jouw favoriete graffiti boek?

Mijn favoriete boek is een dik Keith Haring boek. Het vertelt zijn levensverhaal naast het werk wat hij achterliet op straat. Meer dan alleen foto’s.

Beste spuitbus?

Het is altijd interessant een nieuw merk te proberen, maar als ik er één moet kiezen is dat Montana Black. De druk en dekking vind ik fijn om mee te werken, maar ook omdat ik ermee vertrouwd ben. Qua geur staat echter Sparvar op nummer één!

Waar ben je het meest trots op?

Het meest trots ben ik op mijn portretten in Café van Bommel (Maastricht) en een eigen werk op een oude fabriek in Maastricht.

Waar komt je Tag vandaan?

Als sinds ik jong was werd er thuis en onder mijn vrienden vaak gerijmd met mijn naam. Jorn Popcorn was daar één versie van. Zo draag ik deze nickname al aardig wat jaartjes mee en lag het ook voor de hand deze als tag te gebruiken. Een bak popcorn eet ik ook maar zelden..

STRAATKAPERS GRAFFITI COLLECTIEF