CRUSE

aka CASPAR | amersfoort, nl

'gRAB YOUR CANS AND HIT THE STREETS, I'M OUT FOR FAME" "I'M WRITIN MY NAME, IN GRAFFITI ON THE WALL'

- quote van krs one - out for fame

Hoe ben je in de wereld van graffiti gekomen?

Eind jaren 80 kwam ik in aanraking met graffiti, ik woonde die tijd in Den-Haag waar de graffiti-scene ook heel groot aan het woorden was. Na het zien van de graffiti docu STYLE-WARS en het lezen van de boeken spraycan art en subway art was ik verkocht ik wou ook graffiti maken.

Wie is jouw favoriete graffiti artiest?

Ik heb meerdere graffiti artiesten die ik goed vind, in nederland vindt ik NASH een goede Graffiti artiest met zijn eigen gemaakte charactures. In het buitenland vindt ik Tasso uit duitsland met zijn fotorealisme graffiti een hele goede graffiti artiest.

Wat is jouw favoriete graffiti boek?

Dat is toch wel SPRAYCAN ART, voor mij is dit 1 van de boeken waar het voor mij allemaal mee begonnen is. Er stonden al heel wat vette graffiti’s in voor die tijd.

Beste spuitbus?

Voor mij is dit toch al jaren Montana Gold, dit door zijn goede dek kracht en de lage druk. Hierdoor kan je heel fijn en gedetailleerd werken. Maar ook Molotow vindt ik fijne bussen deze hebben ook dezelfde eigenschappen als Montana Gold.

Waar ben je het meest trots op?

Het meest trots ben ik op dit portret, dit omdat het bijna een ziel heeft.

Waar komt je Tag vandaan?

Na een aantal verschillende TAGS gehad te hebben kwam ik op de TAG:CRUSE. Het heeft geen betekenis ik vond de lettercombinatie gewoon mooi

STRAATKAPERS GRAFFITI COLLECTIEF