Twitch

a.k.a. Coen

Veenendaal, NL

Hoe ben je in de wereld van Graffiti terecht gekomen.

Toen ik nog Grafisch vormgeven studeerde op het GLU, kregen we een graffiti cursus aangeboden vanuit de studie. Toen was ik er nog niet zo bewust mee bezig, maar vond het zeker een gave ervaring! Na jaren er niet meer mee bezig te zijn geweest introduceerde André mij in de wereld van Straatkapers.

Nu plan ik de projecten in, en assisteer bij workshops. En beheer ik de hele online wereld van Straatkapers. Dus als je een vraag stelt of hebt, dan kom je zeer waarschijnlijk bij mij terecht.

Wie is jouw favoriete graffiti artiest?

Mijn favoriete graffiti artiest is Banksy. De boodschap die Banksy verkondigd met zijn werk zijn raak en zetten je aan het denken. Daarnaast blijft de Utrechtse Kabouter geweldig! (Maar dat kan ook zijn omdat ik van de stad Utrecht ben gaan houden tijdens mijn studie).

Wat is jouw favoriete graffiti boek?

Tijdens een excursie naar Berlijn heb ik veel street art gezien. Hiervan raakte ik erg onder de indruk. Terwijl we door de straten van Berlijn liepen, viel mijn oog op een klein boekje; Berlin Street Art van Sven Zimmermann.
Hierin stonden foto’s van pieces die ik ook daadwerkelijk gezien had. Dit maakt het voor mij qua herinneringen het beste graffiti boek dat er is.

Beste spuitbus?

Elke spuitbus die ik vast heb.

Waar ben je het meest trots op?

Het meest trots ben ik toch op het eerste graffiti werk dat ik ooit gemaakt had. Het is misschien niet m’n beste werk, maar wel degene waar ik gelijk veel moest leren en er achter kwam dat het er makkelijker uit ziet dan het werkelijk is.

Waar komt je Tag vandaan?

Twitch was ooit bedacht als nickname toen ik als 15 jarig jongetje bij de custom bicycle club kwam in Veenendaal (VCorps). Sindsdien is deze eigenlijk blijven hangen.