Geluk

a.k.a. Douwe

Amersfoort, NL

Hoe ben je in de wereld van graffiti gekomen?

Op de basisschool kreeg ik te horen dat ik nooit mooi zou kunnen schrijven, omdat ik links ben. Dit heeft me altijd gemotiveerd om beter te worden in wat ik doe. Ik ben mijn hele leven al bezig met tekenen en schilderen. Onderweg naar school zag ik veel graffiti langs het spoor, de murals die ik daar zag prikkelde me enorm. De vraag waarom iemand dat doet en hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen hield me iedere dag bezig, hield me enorm veel bezig. Ik kreeg een drang om alles vast te leggen en het duurde niet lang voordat ik verschillende stijlen, crews en technieken kon herkennen. Ik ben begonnen met schetsen, vrij kort hierna begon ik met taggen en had ik een eigen naam.

Wie is jouw favoriete graffiti artiest?

Ik heb niet echt één favoriete schrijver/crew/stijl maar als ik dan toch iets moet uitkiezen: Luis royo, Salvador Dali, Sofles, pose, ewok, revok, sbecky, enem, musa, bates, basix, dheo, tues, taste, apex, same, nilem, shark, os gemeos, nase, jpeg, boogie, kkade schwarzmaler, rasko, gary, oclock, grab, vision, virus, kbtr, oldboy, tasso, round, bray.

Wat is jouw favoriete graffiti boek? 

Het internet. Stylefile magazines zijn ook tof.

Beste spuitbus?

mtn94, belton, flare, cobra en natuurlijk die van de action.

Waar ben je het meest trots op?

Alle mensen, kinderen, gezinnen, relaties, ontmoetingen, benchers, spotters, hookups, reizigers, ontdekkers, graffitiartiesten en nieuwe vrienden die op mijn pad zijn gekomen tijdens deze reis.

Waar komt je Tag vandaan?

Ik schrijf Geluk omdat ik dat een van de belangrijkste dingen vind aan leven. Op deze manier ontdek ik de wereld en deel ik mijn geluk met anderen.